Moswand

Moswanden zijn speciale panelen met mos voor aan de muur. Ze zijn voorzien van duurzaam en kwalitatief mos. Ons mos heeft het volgende keurmerk: NL Greenlabel, B-certificaat. Dit staat voor een gezonde en duurzame leefomgeving. Het is daarmee het enige gecertificeerde mosmerk in Nederland. Het mos is niet alleen duurzaam maar ook nog eens prachtig. Wil je echt iets origineels aan de muur? Dan zijn onze moswanden uitermate geschikt voor jou!

Specificaties
De moswanden zijn leverbaar in verschillende kleuren en vormen. Ook maken wij schitterende mosschilderijen, moslogo’s en mosletters. Er is keuze uit verschillende soorten mos en kleuren. Ons mos is niet giftig omdat het mos op een natuurvriendelijke manier een behandeling ondergaat. Gebruik van giftige stoffen zijn uitgesloten.

Akoestische isolatie
De moswanden van Insta-green werken als een akoestisch paneel. Dit houdt in dat je alle storende galmen of echo’s weg kunt halen uit jouw ruimte. Hierdoor creëer je rust en ontspanning. Alleen maar door 1 van onze unieke moswanden te plaatsen aan jouw muur. Easy toch? Een mooiere en natuurlijke oplossing is er niet.

Voor de kenners: ons mos heeft een als subliem gemeten 0.8 Sabin bij 4000 Herz (gemeten absorptie coëfficiënt αw 0,45 (H)).

Waterabsorberend
Is de luchtvochtigheid boven de 35% dan is het mos zacht, sponsachtig van structuur. Maar is de luchtvochtigheid onder de 35% dan is het mos wat harder. Mocht de luchtvochtigheid weer boven de 35% uitkomen, dan wordt het mos weer zachter.

Stofafstotend
Ons mos is antistatisch. Hierdoor kan het stof zich niet hechten aan het mos.

Ecoboard: milieuvriendelijk
Het groene alternatief voor MDF, OSB, spaanplaat, multiplex etc. Het ecoboard is een hoogwaardig plaatmateriaal gemaakt van biomassa en daarom 100% cradle-to-cradle. Een bijkomend voordeel is: het neemt nauwelijks water op en heeft het een negatieve CO² carbon footprint van 0.618 Kg CO²/Kg. Dit betekent dat het CO² opslaat.

Brandwerend
Het mos kan niet ontbranden. Dit is getest volgens NS-EN ISO 11925-2: 2010. Het ecoboard dat wij gebruiken is extreem brandvertragend. Standaard 22 tot 30 minuten. Daarmee valt het in Euro Brandklasse NEN 13501-1 B, de klasse ‘Heel moeilijk brandbaar’.

Insta-Green

Oudendijk 28A
3318 AH Dordrecht

Showroom open:
Vrijdag: 11.00 t/m 17.00
Andere dagen op afspraak

Tel.: +31 (0)6 139 63 501

© Insta-Green

Volg ons op social media